1. GUDRUN MÆRSK 2016
2. GUDRUN MÆRSK
3. GUDRUN MÆRSK
4. GUDRUN MÆRSK

GUDRUN MÆRSK PÅ UDFLUGT

EN FIN HISTORIE FRA GUDRUN MÆRSK

Vi har modtaget denne fine historie og flotte billeder fra Anja fra GUDRUN MÆRSK, der har været på tur i området omkring Port Said, hvor mange historiske bygninger blev besøgt!

Det skete i de dage i september engang, hvor 10 besætningsmedlemmer fra det gode skib, GUDRUN MÆRSK, drog mod den hellige by Nazareth efter ankomst Haifa, Israel. Besætningen har været travlt beskæftiget gennem konvoj-sejlads i Suez-kanalen samt under havneophold i Port Said, og mange har ikke haft mulighed for at sætte fødderne på land i flere måneder. 
Begejstringen er derfor stor, da gangway-vagten over radioen meddeler, at skibet har fået besøg af den lokale guide, Eddie, der beretter om historiske bygninger fra bibelsk tid, og hurtigt arrangeres der en gruppetur.

Bussen fyldes med det maksimalt antal mulige passagerer (læs ‘turister’, for det var vi virkelig!), da vi bliver afhentet klokken 12:15, og roadtrippen begynder. Alle er spændte, og alle er i godt humør. Der er god stemning i bussen på trods af den forholdsvis lange transporttid og tidsspilde i bilkøer. En følelse af "lejrtur i folkeskolen" spreder sig med fælles latter og grin. Det er en helt anden måde at være sammen på, end hvis man blot mødes ombord til en film eller spil.

Bebudelseskirken
Første stop er ved byens højdepunkt, Bebudelseskirken, som er bygget oven på en mindre kirke fra 400-tallet. Under disse murblokke i Bebudelsesgrotten siges det, at englen Gabriel viste sig for Jomfru Maria og bragte nyheden om, at hun skulle føde Guds søn. Musestille går vi alle rundt og indtager oplevelsen af at være så tæt på, hvad hellige bøger beretter om, og mange tror på som værende begyndelsen af historien om frelseren. Der tages et hav af billeder af grotten, af loftet, der er formet efter figuren af en liggende, gravid kvinde - Jomfru Maria, som kirken er tilegnet - og af de store malerier, som er donationer fra andre lande. Ellers er væggene nøgne.

St. Joseph Church
Ikke langt derfra ligger St. Joseph Church, som ifølge historien er placeret, hvor Josef havde sit hus, og hvor Jomfru Maria og Joseph opfostrede Jesus. På et tidspunkt spørger guiden: “Hvem i flokken er single”, hertil rækker jeg hånden op og bliver så bedt om at stille mig foran et farverigt glasbillede, der viser ægteskabet mellem Jomfru Maria og Josef. Guiden tager et fotografi og slutter af med at sige, at Vorherre nu våger over mig og vil sørge for, at jeg kommer til at ægte en mand, og at ham valget falder på, vil være den rette. Til det smiler jeg og tilføjer: “det var da godt, så kan jeg fortælle mine forældre, at der er håb forude”.

Shopping
Med hovedet fuld af en masse indtryk om end man er kristen, katolik, har anden religion eller overhovedet ikke er troende, satte vi kurs mod næste destination, som viste sig at være en souvenirshop.. Guiden havde lovet os mulighed for at udforske området på egen hånd med tid til både at få frokost, en god kop kaffe eller shoppe. Forventningsafstemmelsen for os danske turister matchede ikke helt overens med EN butik, sort papkaffe og smykker med jødernes hellige kors, men den indiske og filippinske besætning syntes at kunne lide konceptet så fred være med det, så kunne vi skandinaver få lov til at købe dansk Anthon Berg chokolade i terminalens Duty-Free shop, inden det igen var tid til arbejde og afgang fra Israel.

Tag på tur sammen
Det kan kun anbefales at tage initiativ til at arrangere lignende ture på tværs af afdelinger ombord, nationaliteter og rang. Det har været en rigtig hyggelig dag væk fra skibet, hvilket man som søfarende på havet har behov for engang imellem for at samle fornyet energi. Et ekstra tip: om muligt slut da af med fællesspisning, gerne Shawarma :)

\Anja Christiansen Boytang

Se gerne min instagram profil, teeniianja, for flere billeder af livet ombord. 

(September 2016)