Holmsland Klit

Holmland

Charmerende murstenshus på 87 m2 ved Klegod på Holmsland Klit, 4 km syd for Søndervig og 9 km nord for Hvide Sande.
Beliggende på skøn naturgrund i 2. klitrække ca. 800 m fra standen. Der er 7 sovepladser fordelt på 3 værelser, og alt nødvendigt inventar, herunder TV og trådløs internetforbindelse.

Udlejningsprisen er kr. 3.500,- i ugerne 22-34 og kr. 2.300,- i de øvrige uger.
Depositum kr. 1.000.

Se forslag til ture nedenfor.

Mærk Vesterhavet ved Holmsland Klit                                            


"Jylland mellem tvende have
som en runestav er lagt
Runerne er kæmpegrave
inde midt i skovens pragt.
Og på heden alvorsstor,
her, hvor ørk´nens luftsyn,
ørk´nens luftsyn bor."

H.C. Andersens digt illustrer fint vores udlejningshus i det lyngklædte Holmsland Klit nord for Hvide Sande. På alle tider af året bringer stedet dig tæt på natur og oplevelser mellem hav og fjord. Få hundrede meter mod vest skyller det brusende Vesterhav op på brede strande, der strækker sig i begge retninger så langt øjet rækker. Går du derimod mod øst, møder du solopgangen over det stille vand i Ringkøbing Fjord, der fladt strækker sig fra Ringkøbing og Søndervig i nord til fuglereservatet Tipperne i syd. Et fantastisk naturområde, der varierer mellem eng, skov og vådområder. Slut din dag af med varm kakao eller et velsmagende glas rødvin foran brændeovnen eller på terrassen til en storslået solnedgang bag klitterne langt mod vest.

Forslag til ture:

Nørre Vosborg – vestjysk herregård med aner tilbage fra vikingetiden

Bork Vikingehavn – giver børn og voksne et spændende indblik i vikingerns liv og levned

Thorsminde – mod nord, hvor du køber friskfanget fisk til aftensmaden direkte fra kajen.

Tipperne – et enestående vådområde med udsigtstårne, hvorfra du kan observere mange af Danmarks fuglearter.

Ringkøbing – den vindfriske købstad ved fjorden, en tidligere travl søfartsby, hvor små kunsthåndværksbutikker, konditorier, og caféer titter frem mellem de lave huse.

Ringkøbing Museum - her kan man fordybe sig i forskellige aspekter af Vestjyllands historie.

Tvindmøllen – se udstillingen om et pilotprojekt, der på mange områder lagde grunden til Danmarks vindmølleproduktion.

Danmarks Flymuseum, Stauning Lufthavn - Et stort, moderne og levende flymuseum med 50 danske og udenlandske luftfartøjer fra 1911-2000, bl.a. svævefly, veteranfly, jagerfly og helikoptere.

Nordsø Badeland – 1000 m2 indendørs opvarmet badeland 5 km fra Hvide Sande. Her finder du mange timers underholdning for hele familien.

Hvide Sande – tag med en fiskekutter ud på havet og fang torsk, pigvar og hornfisk, hiv rødspætter og skrubber i land fra molen eller bare kast snøren ud fra stranden.

Naturpark Vesterhavet – Et 22.500 hektar stort område, der ligger som et bælte langs kysten og strækker sig i 10 kilometers bredde imellem Blåvandshuk og Nymindegab, er blevet en del af de Danske Naturparker. Den kystnære naturpark byder på mange forskellige typer natur, og området er præget af klitlandskaber, hede, klitplantager og kystnære søer.

Sandskulpturfestival - den årligt tilbagevendende sandskulpturfestival i Søndervig er åben fra slut maj til slut august, og udover at man kan beundre de fantastiske skulpturer, er der mulighed for børn og voksne sammen at prøve egne evner som sandskulptører i den store sandkasse, der findes på festivalpladsen.

Lyngvig Fyr - Bestig de 228 trin op til fyrets top, og bliv belønnet Vestkystens bedste udsigt: Vesterhavet og Ringkøbing Fjord ruller ind fra hver sin side og omkranser den fredede klitlhede. Et enestående skue, 53 meter over havoverfladen!