NY ORGANISATION - NY BESTYRELSE

Huset DSC 0051

Ny bestyrelse i Handelsflådens Arbejdsmiljø- og Velfærdsråd (SEA HEALTH & WELFARE)

Der er i dag afholdt bestyrelsesmøde i den nye organisation Handelsflådens Arbejdsmiljø- og Velfærdsråd (SEA HEALTH & WELFARE), der er en sammenlægning af Søfartens Arbejdsmiljøråd, Handelsflådens Velfærdsråd og Søfartens Bibliotek. Den nye organisation træder i kraft pr. 1. januar 2018.

Den nye bestyrelse er: 

Formand - Ole Philipsen, Formand, Metal Maritime
Næstformand - Henrik Holck, Executive Vice President, DFDS A/S
Søren Sørensen, Formand, 3F Sømændene
Aslak Ross, Head of Marine Standards & Designated Person Ashore, Maersk Line
Stig Dambmann, Senior Vice President Group HR, Scandlines
Fritz Ganzhorn, Direktør, Søfartens Ledere
Søren Enemark, Chefkonsulent, Danske Rederier
Kaare Lund Nielsen, Sekretariatschef, Maskinmestrenes Forening

Observatører:
Pia Sundbøll, Udlandsprovst, DSUK
Pia Sørensen, Teamleder, Forsvarets Bibliotekscenter
Charlotte Munk, Sømandskoneforeningen

Direktøren for den nye organisation er René Andersen og de to nye faglige chefer er Irene Olsen, chef for Velfærdsområdet og Vivek Menon chef for Arbejdsmiljøområdet. ”Vi ser frem til at implementere den nye strategi i en samlet organisation, hvor søfartserhvervet vil opleve et tættere samarbejde og mere synlighed. Vi er allerede i fuld gang med at udarbejde nye initiativer, og ser frem til at  fortsætte arbejdet med at udbygge det sunde, sikre arbejdsliv i søfarten, samt løbende opdatere velfærdsydelserne til tidens behov.” siger den nye ledergruppe.

For information om den nye organisation kontakt da direktør, René Andersen på ran@hfv.dk eller 40465453.

ISWAN SEMINAR ON PORT WELFARE

05. ISWAN IMG 1001

ISWAN Seminar on Ports and Seafarers’ Welfare

Velfærdsrådet deltog i sidst uge I ISWANS seminar om søfolks velfærd især når man er i havn.

Velfærdsorganisationer fra flere lande var mødt op. Der blev holdt oplæg omkring fremtidens velfærd for søfolk. Mange gode input omkring sundhed, miljø og trivsel for søfolk!

Andy Winbow (ISWAN bestyrelsesmedlem) og Roger Harris (ISWANs direktør) styrede dagen, hvor bl.a. Caitlin Vaughnan (projektmanager, ISWAN) talte om søfolks mulighed for internet, når de er i havn. Ingrid Romers (seniorrådgiver i Rotterdams Havn) talte om, hvad man gør for søfarende i Rotterdam, bl.a. åbnede man sidste år en international sømandsklub i Oostvoorne.

Jan Oltmanns (leder af sømandsklubben i Hamborg) fortalte om søfolks adgang til hospital og havne, med udgangspunkt i havnen i Hamborg og fra Kimberly Karlsøoej (konsulent i ITF’s Seafarers’ Trust) vi hørte om, og besøgte et af ITF’s nye mobile sømandshjem, som er lavet i en container, som er let at flytte fra sted til.
Tanken er at containeren, opstilles et sted på en havn, og her har søfolk fra skibene i området mulighed for at besøge containeren og skype og mødes med andre søfarende. I containeren er der naturlig fri wi-fi.

De nævnte oplæg var kun en del af en meget spændende og inspirerende dag.

Læs mere om:

International Seafarers’ Center – The Bridge, Europoort – Rotterdam
http://www.isc-thebridge.com/home-en/

Duckdalben – International Seamen’s Club
https://duckdalben.de/

ITF Seafarers’ Trust ”Portable Communication Pods”
http://www.seafarerstrust.org/launch-of-the-itf-seafarers-trust-portable-communication-pods/

INTERNATIONAL SEAFARERS' WELFARE AWARDS 2018

467a11bbfad7b1d341b6b5e16438d2b3 XL

It’s time to vote

Calling all seafarers to nominate the best in Seafarers’ Welfare 2018

ISWAN's International Seafarers' Welfare Awards recognise the best in shipping when it comes to looking after people at sea. And now is the chance for you to have your say by nominating the best:

Shipping Company of the Year
Seafarer Centre of the Year
Port of the Year
Dr Dierk Lindemann Welfare Personality of thye Year

Deadline for nominations is 1st December 2017. Read more and nominate your favourites here

35 ÅR I VELFÆRDENS TJENESTE

35års jubilaren Amanda

 

Stort til lykke til vores fantastiske kollega Amanda,
hun fejrer 35års jubilæum i disse dage!

 

 

 

  
 (5. oktober 2017)

GOOD MENTAL HEALTH GUIDE FOR SEAFARERS

Jens Schulz på havnen

"STEPS TO POSITIVE MENTAL HEALTH"

er en ny guide fra ISWAN, der giver gode råd og øvelser til, hvordan man som søfarende kan forbedre sin mentale sundhed.

Guiden er den første i en serie af rapporter om søfolks mentale helbred.

Læs guiden her

DAY OF THE SEAFARER PÅ HØJNÆSVEJ

01. Day of the seafarer DSC 0019 web

Handelsflådens Velfærdsråd, Søfartens Bibliotek og Søfartens Arbejdsmlijøråd – Sea Health & Welfare som er det fælles navn – markerede Day of the Seafarer d. 22. juni med et åbent hus arrangement på adressen i Rødovre.

Forfatter og journalist Lars Halskov fortalte om katastrofen på Scandinavian Star med udgang i hans bog og store indsigt i sagen. Der var efterfølgende mange spørgsmål og en god debat.

Derudover var der konkurrencer, god mad og drikke og en fin mulighed for, at møde kolleger og husets medarbejdere under afslappede forhold.

KVH Media og Wrist Ship Supply havde doneret flotte præmier og alle havde en god dag.  

 (Juni 2017)

Ny formand hos Lauritzen Veteranerne

Jens Schulz på havnen

Foreningen, Lauritzen Veteranerne, der har eksisteret siden 2011, har netop valgt ny formand. Valget faldt på Jens Aa. V. Schulz, tidligere Lauritzen-sejler, og mangeårig bestyrer for Aalborg Havne-service. Til lykke til Jens.

Foreningens første formand, Finn Lassen, blev ved samme lejlighed udnævnt til æresmedlem.

Læs hele pressemeddelelsen fra Lauritzen Veteranerne her

Læs mere om Lauritzen-Veteranerne her

Vækstteam for Det Blå Danmark

Foto: Gert Bjerre, 2016

Vækstteam for Det Blå Danmark

Den 21. april 2017 kom Vækstteamet for Det Blå Danmark sine anbefalinger til, hvordan Danmark skal også i fremtiden være en stærk maritim nation. 52 konkrete anbefalinger der spænder bredt lige fra digitalisering og autonome skibe til konkurrencedygtige rammevilkår.

 Vækstteamet kom med deres anbefalinger til, hvordan Danmark kan fastholde sin maritime styrkeposition i årene frem mod 2025 den 21. april 2017. De 52 konkrete anbefalinger spænder bredt lige fra accelerering af digitaliseringen i de maritime erhverv og muligheden for anvendelse af danske farvande til tests af blandt andet autonome skibe og bæredygtig produktion af f.eks. fødevarer på havet til mere konkurrencedygtige rammevilkår og fremtidssikring af de danske maritime kompetencer.

Læs anbefalingerne fra Vækstteamet for Det Blå Danmark her

Inspirationstur til Hamborg

12.Hamborg DSC 0068

Inspirerende tur til Hamborg

To spændende besøg blev det til da Handelsflådens Velfærdsråd, Søfartens Bibliotek samt sømandsservicerne fra Esbjerg, Aarhus og Aalborg besøgte Hamborg i denne uge.

Turen gik først til Duckdalben, den internationale sømandsklub, hvor leder, Jan Oltmanns, viste os rundt i de fantastiske lokaler, som overalt er prydet med gaver fra glade søfarende.

Herefter besøgte vi Dansk Sømandskirke i Hamborg, Benediktekirken, hvor præst, Vicky Popp Fredslund viste rundt og fortalte om kirken.

Læs mere om Duckdalben her

Læs mere om den danske sømandskirke her 

(Maj 2017)

Tekst til billederne herover:

Billede 1. Duckdalben. Jan Oltmanns fortæller. Rigtig mange søfarende har medbragt gaver til klubben - bl.a. de mange redningskranse, som hænger i loftet. 

Billede 2. Duckdalben. Jan Oltmanns (t.h.) fortæller om sømandsklubben i Hamborg, som er åben for alle, og som i gennemsnit har over 100 besøgende om dagen.

Billede 3. Duckdalben. Gaver fra glade søfarende pryder alle vægge i sømandsklubben og får besøgende til at føle sig velkomne, lige meget hvorfra man kommer i verden.

Billede 4. Duckdalben. Eksempel på gave til klubben.

Billede 5. Duckdalben. I klubben må man ryge i billardrummet.

Billede 6. Duckdalben. Det er stadig muligt at gå ind for sig selv og ringe hjem.

Billede 7. Duckdalben. I vinterhaven finder man klubbens bibliotek.

Billede 8. Dansk Sømandskirke Hamborg - Benediktekirken. Sømandskirken med det røde tårn bagerst ligger lige ved siden af den norske (kobbertag) og finske (rød mur) sømandskirke.

Billede 9. Dansk Sømandskirke Hamborg - Benediktekirken. Det smukke kirkerum er fra 2007, hvor kirken blev ombygget og udsmykket af kunstneren Erik A Frandsen.

Billede 10. Dansk Sømandskirke Hamborg - Benediktekirken. Præst Vicky Popp Fredslund fortæller om kirken til Søren Sørensen.

Billede 11. Dansk Sømandskirke Hamborg - Benediktekirken. Præst Vicky Popp Fredslund fortæller om kirken.

Billede 12. Dansk Sømandskirke Hamborg - Benediktekirken. Kirkens bibliotek med bøger fra Søfartens Bibliotek.

Billede 13. Dansk Sømandskirke Hamborg - Benediktekirken. Hygge-huler i kirkens have.

Billede 14. Inspirationstur til Hamborg. Fra venstre, Bo (Aalborg), Jan (Esbjerg), Vadim (HFV), Jacob (HFV, Rotterdam), Irene (biblioteket), Paw (Aarhus), Carsten (Aalborg), forrest Søren Sørensen (HFV) foran en rigtig duc d'albe. 

En duc d’albe [dyk-dalb] er en kraftig pæl eller et bundt af pæle nedrammet i et havnebassin eller en flod. Den bruges blandt andet til fortøjning af skibe, som ikke ligger ved kaj, afspærring af et vandareal eller deviationspæl.
Duc d’alber er opkaldt efter Hertugen af Alba, en spansk hærfører, som i 1570’erne i krigen mod nederlænderne formodes at være den første til at have anvendt denne form for pælekonstruktion.

ISWAN photo competition 2017

Iswan photo competition winner 2017

Winner of the ISWAN Photo Competition 2017

Zay Yar Lin won the ISWAN Photo Competition 2017 with his stunning photograph (below) of a seafarer painting a ship’s handrail. Zay Yar Lin spoke to us about his winning photo and working at sea, and offered some advice for other seafarers who enjoy taking photos – photography is an excellent hobby for seafarers wanting to relieve stress and be creative.

Read the full interview here

DAY OF THE SEAFARER

Day of the Seafarer 3

Kom og vær med når Handelsflådens Velfærdsråd og SEAHEALTH inviterer til 'Day of the Seafarer' på Højnæsvej 56 i Rødovre. Hør forfatter og journalist Lars Halskov fortælle om sin bog "Branden - gåden om Scandinavian Star" og få en lille forfriskning til ganen torsdag den 22.juni 2017. Du kan også få tjekket konditionen på vores tour de France cykel og vinde fine præmier. 

Tilmelding til sps@hfv.dk inden 20. juni 2017.

ISWAN NEWS

Project MARTHA

Project MARTHA report highlights growing levels of fatigue in seafarers

InterManager, the trade association for in-house and third party ship managers, together with The Warsash Maritime Academy, recently presented the results of its fatigue study, Project MARTHA, to the International Maritime Organisation (IMO). The report highlights growing levels of both physical and mental fatigue in seafarers, particularly amongst Masters and Watch Keepers.

According to the report, results indicate that as voyage length increases, fatigue and stress increase and motivation decreases. This has not only safety implications on board due to poorer performance, but also long-term physical and mental health effects on the seafarer. These results are timely considering the subject of mental health and wellbeing amongst seafarers being particularly topical.

Speaking at the presentation last month, InterManager’s Secretary-General Capt Kuba Szymanski urged the maritime industry to take notice of the findings as the industry recruits aspiring seafarers. Addressing IMO delegates and invited guests, Capt Syzmanski said: ‘Our people are our assets and we need to develop a strategy whereby shipping is once again seen as a career of choice for tomorrow’s young talented people.

‘There is no avoiding the fact that the global fleet is increasing and more manpower is needed. However, we are demanding more from current seafarers rather than recruiting even more cadets into the market. Attracting new seafarers and retaining them will test the industry, but we cannot ignore these findings in making the industry an attractive place for aspiring seafarers.’

The full report can be downloaded here.

ISWAN NEWS 16th February 2017

ISWAN NEWS

We put seafarers first

ITF Seafarers' Trust releases main findings of Port-Based Welfare Sservices Survey 2016

The ITF Seafarers’ Trust has released the main findings of its Port-Based Welfare Services Survey 2016, in which a total of 957 seafarers took part.

Access to shore-based welfare facilities is a key component under the Maritime Labour Convention of 2006 (Regulation 4.4). The objectives of the survey included to document the frequency of service use by seafarers and measure trends between 1996, 2006 and 2016 results. The survey also aimed to understand the importance, priorities and concerns of seafarers as to the provision of port-based welfare services, as well as any associations between respondents’ age, rank and type of ship.

The Summary Report summarises the survey’s findings along with the key conclusions drawn on internet access, access to shore leave, welfare workers and Seamen’s Clubs.

Roger Harris, Executive Director of ISWAN, said: “ISWAN welcomes this study which gives us valuable insight into the importance of port-based welfare services to seafarers. The results reaffirm the vital need for strong partnerships across the shipping industry to ensure the highest quality services for seafarers in port. This is a key aim of ISWAN’s International Port Welfare Partnership Programme (IPWP) which will be formally launched in September 2017.

“This Survey from the Seafarers’ Trust and a recent study on Port Levies systems in North America by NAMMA help to show the areas which need most attention from projects such as the IPWP.”

The full report can be downloaded here.

ISWAN NEWS 7th February 2017


 

ISWAN NEWS

Jan Bowie Rasmussen, fotokonkurrence 2014

IMB report: Sea kidnappings rise in 2016 despite plummeting global piracy

More crew were kidnapped at sea in 2016 than in any of the previous 10 years, despite global piracy reaching its lowest levels since 1998, the ICC International Maritime Bureau’s (IMB) annual piracy report revealed today. In its 2016 report, IMB recorded 191 incidents of piracy and armed robbery on the world’s seas.

Worldwide in 2016, 150 vessels were boarded, 12 vessels were fired upon, seven were hijacked, and 22 attacks were thwarted. The number of hostages fell to 151.

Maritime kidnappings, however, showed a threefold increase on 2015. Pirates kidnapped 62 people for ransom in 15 separate incidents in 2016. Just over half were captured off West Africa, while 28 were kidnapped from tugs, barges, fishing boats, and more recently merchant ships, around Malaysia and Indonesia.

IMB offers the latest piracy reports free of charge download it here:

https://www.icc-ccs.org/piracy-reporting-centre/request-piracy-report

ISWAN NEWS - London and Kuala Lumpur, January 2017

 

ISWAN NEWS

Niels Vestergaard, fotokonkurrence 2014

Seafarers protected under new MLC provisions for abandonment, death and long-term disability

The latest amendments to the Maritime Labour Convention, 2006 (MLC) require ship owners to have insurance to provide compensation to seafarers and their families in the case of abandonment, death or long-term disability due to an occupational injury, illness or hazard.

Under the new provisions, which came into force yesterday, ships whose flag states have ratified the MLC must carry mandatory certificates and other evidence on board to establish that a financial security system is in place.

Seafarers in danger of abandonment can contact the insurance company, which will cover up to four months’ outstanding wages and entitlements in line with the seafarer’s employment agreement, along with reasonable expenses such as repatriation, medical care, and food and drinking water. The new requirement of the MLC is expected to prevent cases where seafarers remain stranded in port for long periods when ship owners abandon their crews without paying wages or repatriating them.

Payment of outstanding claims to seafarers or their families in cases of death or long-term disability resulting from their employment will also be expedited.

From ISWAN NEWS, January 2017

Find the list of Ratification and implementation information for the Maritme Labour Convention, 2006 here

ISWAN photo contest 2017

ISWANphoto

ISWAN is excited to announce the launch of our 2017 Photo Competition for seafarers.

We would like to invite all seafarers to submit photos of a typical day in seafaring life, including work, port and leisure time. Entrants do not have to be experienced photographers with expensive cameras – just a smartphone is fine, but photos must be high resolution and those featuring people are encouraged.

The winner will receive a new GoPro HERO5 Session – a waterproof, ultra-compact action camcorder which captures videos in crystal-clear 4K Ultra HD, perfect for outdoor action shoots. They will also feature in future ISWAN publications, and all shortlisted entries will be showcased on ISWAN’s social media pages.

The deadline for entries is Friday 10th February 2017. Our panel of judges will decide on the shortlist, winner and runners up, and these will be announced in late February. 

Any seafarers wishing to enter may send up to five high resolution images to photos@iswan.org.uk , with individual files not exceeding 15 MB. Entrants should include their full name, address and phone number in order to be contacted if successful, along with the name of their ship and where the photo was taken.

Read more about the competition and the rules here.

Nyt blad ude nu

at Sea dansk 2016 1

Kære læser

Vi er glade for at præsentere dig for vores første fælles magasin ’at SEA’. Magasinet er et samarbejde mellem SEAHEALTH, Handelsflådens Velfærdsråd og Søfartens Bibliotek og erstatter de tidligere magasiner ’Horisont’ og ’SEAHEALTH.dk’.

Magasinet er til de søfarende og udkommer fire gange om året. Dette første nummer er tætpakket med nyt om vores sammenlægning, gode råd til en sundere livsstil til søs, seneste nyt om bøger, fotokonkurrencer og vigtig information om arbejdsmiljø og velfærd om bord på skibet.
Vi håber, at du vil tage godt imod det.

Det nye blad kan læses her.

God læselyst! 

SEA HEALTH & WELFARE

(09.12.16)

Seminar om søfolks sundhed

Søren PerGullestrup IMG 0310
Formand for ISWAN, Per Gullestrup sammen med velfærdsrådets direktør, Søren Sørensen

Den internationale organisation for søfarende, ISWAN, har netop afholdt et seminar i København om søfolks sundhed. Mange forskellige oplægsholdere gav bud på, hvordan man kan forbedre de søfarendes sundhed, og emnerne var mange, f.eks. velfærd om bord, arbejdsmiljø, kost og kommunikation.

Oplægsholderne kom fra forskellige steder i den maritime verden, bl.a. fortalte direktør for Handelsflådens Velfærdsråd, Søren Sørensen, om velfærdsrådets ydelser til de søfarende, og Connie Gehrt fra Seahealth fortalte om arbejdsmiljørådets nyeste projekter, bl.a. den nye ”Lægebog for søfarende”, som netop er udkommet.
Bjørg Borger fra Norsk Sjømannsforbund Norge fremlagde en stor international undersøgelse om søfolks sundhed fra søvn til angst for sygdomme, og Kimberlyey Karlshøj fra ITF Seafarers Trust fortalte om fremtiden, og hvordan ny teknologi vil påvirke de søfarendes hverdag.
En dag med mange input til at tage med hjem og tænke over.

Seminaret blev afholdt i forbindelse med ISWANs årlige møde, og havde Handelsflådens Velfærdsråd som medarrangør.

(15.11.2016)

SeafarerHelp - ny hjemmeside

SeafarerHelp

ISWAN NEWS

ISWAN's SeafarerHelp provides a free, confidential helpline service to seafarers and their families all over the world. With a multilingual team and 24-hour assistance year-round, the service helped nearly 10.000 seafarers of 86 different nationalities last year.

ISWAN has just launched a new website for SeafarerHelp that is designed to reach even more seafarers, SeafarerHelp

The new website, which can be viewed in nine different lanugages, provides a number of ways for seafarers and their families to get in touch, including by telephone, e-mail, Skype, text message and a Live Chat feature. Trends last year showed that seafarers preferred to contact the helpline by mobile devices over the internet, so the website is optimised for mobile use.

Seafarers can also access general information about common issues raised to the SeafafrerHelp team via the website, along with downloadable resources providing guidance on health and wellbeing. The website includes ISWAN's Seafarer Centre Directory which helps seafarers find their nearest facilities in port.

From ISWAN news 15.11.2016

ISWAN seminar i København: Søfolks sundhed

Iswan

The International Seafarers’ Welfare and Assistance Network (ISWAN) afholder d. 10. november et seminar om søfolks sundhed. Her ser man på, hvad der påvirker de søfarendes sundhed, og hvordan man i organisationerne kan samarbejde om at forbedre sundheden om bord.

Hvor: Seminaret af holdes i Danmarks Rederiforening, Amaliegade 33, 1256 København K.

Hvornår: 10. november 2016

Tid: 9.00-16.00

Pris: € 50.00 EUR

Læs mere om programmet her.

Yderligere spørgsmål kan rettes til velfærdsrådets direktør Søren Sørensen, på tlf: 2334 4827, eller på e-mail: sps@hfv.dk

Havnemøde i Rotterdam 2016

01 2016 Havnemøde havnerødder DSC 0103

Repræsentanter fra Esbjerg Havne-Service, Seaman-Aalborg, Aarhus Sømandshjem, Søfartens Bibliotek og Handelsflådens Velfærdsråd har netop været samlet til det årlige havnemøde, hvor vi udveksler erfaringer, diskuterer nye tiltag og generelt hører om, hvordan det går hos hinanden.

I Esbjerg er der som altid gang i besøgene på klubben og i skibsbesøgene. I Aalborg har man udover at besøge handelsskibene også tilbudt krydstogtskibenes besætninger at komme til klubben på Hotel Aalborg, et initiativ, der er blevet taget godt imod. I Aarhus er gang i den, da klubben er flyttet til nye lokaler i Polensgade på Aarhus Havn. Lokaler, der trænger til en kærlig hånd, og som man for tiden er i fuld gang med at renovere – men uden at det går ud over skibebesøgene.

Årets møde blev afholdt på velfærdsrådets station i Rotterdam, hvor velfærdsmedarbejder, Jacob Christensen, viste rundt i velfærdsrådets sømandsklub i Brielle, med en rundtur i byen og 318 trin op i byens kirketårn. Vi besøgte den nye internationale sømandsklub i Oostvoorne, åbnet medio september, og besøgte museet Futureland på Maasvlakte 2. Museet giver et overblik over Rotterdam Havns udvikling – også i fremtiden, og vi fik en god fornemmelse det gigantiske område, som havnen dækker, da vi kørte fra Maasvlakte 2 tilbage til byen.

Det blev også til et besøg i den smukt nyrenoverede Danske Sømandskirke, hvor vi hilste på assistenterne Emilie, som man også kan møde på havnen, og Olivia. Her fortalte præst, Ulrik Maarup Iversen, om kirken og sit arbejde, som bl.a. også er at besøge skibe på havnen.

Inden havnemødet gik i gang, havde Søren og Jesper fra velfærdsrådet og bibliotekar Irene mulighed for at besøge Wrist’s store lager i Rotterdam, hvor Martin viste rundt. På lageret stiller Wrist lagerplads til rådighed for os til tidsskrifter og bøger m.m. Senere gik turen til havnen, hvor vi besøgte MATHILDE MÆRSK, så biblioteket og talte med kaptajn, Michael Pedersen.

Rotterdam Havn er største havn i Europa og verdens niende største havn.

(Oktober 2016)

Tekst til billederne herover:

Billede 1. Deltagerne i havnemødet, fra venstre, Arne (sømandsklubben i Aarhus), Jan (Esbjerg Havne-service), Carsten (Seaman Aalborg), Jacob (Rotterdam), Bo (Seaman Aalborg), Jesper (velfærdsrådet, Kbh.), Søren (velfærdsrådet, Kbh.) og Paw (sømandsklubben i Aarhus).

Billede 2. Søfartens Bibliotek har også bøger i klubben i Brielle.

Billede 3. Den lille fæstningsby, Brielle, har en kæmpestor kirke. Tårnet kan bestiges, der er 318 trin op, her et kig udover byen og havneområdet.

Billede 4. Den internationale sømandsklub i Rotterdam ligger i byen Oostvoorne. Klubben består af et kælderlokale med adgang til stueplan, hvor man har et fællesrum med byens borgere med bibliotek og bar. Yderst til højre ses Edwin, som passer klubben sammen med et hold af frivillige.

Billede 5. Den Danske Sømandskirke i Rotterdam blev gennemrenoveret i 2013-14.

Billede 6. På besøg på Wrist's store lager, her fik vi bl.a. tjekket velfærdsrådets stations bøger. Fra venstre Jesper, Jacob (velfærdsrådets mand i Rotterdam), Martin (Wrist) og Søren.

Billede 7. 1. styrmand Anders viser biblioteket på MATHILDE MÆRSK frem.

Billede 8. Rotterdam Havn udsigt fra bilen.

Transport Brielle

SJÆLSØ RUNDT – Til lykke til vinderne

To af vinderne fra årets cykelløb Sjælsø rundt, Christian Kämmere og Lars Faarup med Søren Sørensen i midten
Hygge i loungen inden uddelingen af præmier til vinderne af årets Sjælsø Rundt
Vinder af de 33 km, Mads Bugge-Larsen kom også forbi og fik sin præmie

2016-udgaven af Sjælsø Rundt løb af stablen d. 12. juni i år, og vi har netop haft besøg af to af vinderne, Christian Kämmere, som var hurtigst på den lange rute på 133 km., og Lars Faarup, som vandt på 50 km-ruten. Vinderen på 33 km-ruten, Mads Bugge Larsen, kunne desværre ikke deltage. 

Vinderne af Cykelholdet Det Blå Danmarks interne konkurrence modtog en pokal samt et gavekort på 500 kr. til Sportmaster – stort til lykke til de tre vindere!

Cykelholdet Det Blå Danmark var igen i 2016 årets største hold ved Sjælsø Rundt. Vi deltager også i 2017, og glæder os til at se alle, og flere til d. 11. juni i Hørsholm, læs mere her.

(19.10.16)

MSSM 2016

Vinder af den udlodede cykel, Kim Salling fra Marstal Navigationsskole, sammen med Elena Nøhr fra UFDS og Søren Sørensen HFV
Vinder af herrernes kør længst-konkurrencen, Nikolai Skov fra Viking Life-Saving Equipment sammen med Johnny Nordentoft, HFV

Igen i år var der mulighed for at aktivere musklerne da Handelsflådens Velfærdsråd og Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart (UFDS) bød på en virtuel cykeltur op ad et bjerg fra Tour De France på den netop afholdte MSSM-konference. Flere af de 38 deltagere, der nåede at cykle, var mødt op i sportstøj, belært af erfaringer fra sidste år.

Turen varede et minut, startede blidt med en stigning på 0%, som dog hurtigt steg til 5,7% hvorefter den fladede lidt ud, for at stige igen til 9,0% efter 630 m, en ond stigning, som mange nåede op på.
Alle deltagere, der havde cyklet ét minut deltog i lodtrækningen om en cykel til en værdi af 5.000 kr. Cyklen var sponseret af UFDS.

Derudover var der et gavekort på 500 kr. til Sportsmaster sponseret af Handelsflådens Velfærdsråd til den herre hhv. dame, der tilbagelagde den længste distance.
Hos damerne var det sygeplejerske Debbie Lai der cyklede længst, hun nåede op på flotte 588 m. Hos herrerne vandt Nikolai Skov fra Viking Life-Saving Equipment som tilbagelagde 739 m, hele 23 m mere end nummer to. (Debbie var desværre ikke på konferencen da der blev taget billeder)

Lodtrækningen om en cykel til 5.000 kr. fandt sted ved messens afslutning, og den heldige vinder blev Kim Salling, studerende på Marstal Navigationsskole – til lykke!

Velfærdsrådet på Folkemøde 2016

02 Folkemøde DSC 0018

Folk var glade for vores indlæg på Folkemødet 2016

Handelsflådens Velfærdsråd og Søfartens Bibliotek deltog i weekenden på Folkemødet på Bornholm. Her havde vi arrangeret et foredrag med forfatter og journalist, Lars Halskov, der fortalte om branden på Scandinavian Star ud fra sin nye bog ”Branden : gåden om Scandinavian Star.”

I god tid inden Lars Halskovs foredrag om Scandinavian Star var der fyldt op på tilskuerpladserne, og vi var glade for at se flere kaste sig over Horisont, som lå på stolene i PFAs telt, hvor vi havde fået en plads.

Tak til både Lars Halskov og PFA.

”Branden” fik flotte anmeldelser, da den udkom, 5 stjerner i Fyens Stiftstidende og 5 stjerner i Nordjyske Stiftstidende, og Horisonts anmelder, Jens Kostrup, skrev bl.a.:

"Vi får med denne bog, en meget fin gennemgang af hændelsen og de efterfølgende forsøg på en opklaring. Uden at være befamlende oplever vi de efterlevendes frygtelige smerte og usikkerhed - der især er præget af de følelser, der opstår, når man ikke kan opnå en fornemmelse af en afslutning på katastrofen." ... "”Branden” er en meget spændende bog, skrevet i et medrivende sprog..." 

Sjælsø Rundt 2016

SjælsøRundt2016 13422348 552850814894595 5616379569003255195 o[1]

Sjælsø Rundt 2016

For fjerde år i træk var Det Blå Danmarks hold det største ved cykelløbet Sjælsø Rundt, som løb af stabelen søndag d. 12. juni.

Velfærdsrådet var med til at arrangere dagen og sponsorerede præmierne.

Læs mere se billeder her.

Tour de France på MSSM-konferencen

04.MSSM

Igen i år deltager Handelsflådens Velfærdsråd og Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart på årets MSSM-konference med vores populære cykeltur op ad en bjergetape fra Tour de France.

I år har du, udover at forsøge på at køre længst på et minut, også mulighed for at cykle hele turen, så medbring gerne egnet cykeltøj. Turene kommer til at ligge før, under og efter sessionerne på konferencen.

Vi trækker som sidste år lod om en lækker cykel blandt alle deltagere, og der vil være flotte præmier til den mand og kvinde, der cykler længst på 1 minut.

Konferencen afholdes i Nyborg d. 25.-26. august.

Husk: A fit seafarer – a safe ship

Sådan gik det I 2015:

Timmy Riddertoft fra EMUC vandt lodtrækningen om en cykel til en værdi af 5.000 kr. Cyklen var sponseret af UFDS. Timmy ses her sammen med direktøren for UFDS, Jacob Munch, assisteret af Jacob Christensen, Johnny Nordentoft fra HFV og Irene Olsen Søfartens Bibliotek.

Derudover var der et gavekort på 500 kr. til Sportsmaster sponseret af Handelsflådens Velfærdsråd samt en sportstaske fra Ulykkesforsikringsforbundet til den herre hhv. dame, der tilbagelagde den længste distance.

Hos damerne sejrede Merete Vestergaard fra Maskinmesterskolen København med flotte 479 m. Hos herrerne blev det i sidste ende Jess Høeg fra Marstal Navigationsskole, der gik af med sejren med 588 m.

Vinderen kom forbi

Klavs Lockwood hjemmeside DSC 0008
1.Klavs Lockwood   Methanol tanks   1 web

Vinderen kom forbi

Vinder af den danske fotokonkurrence 2015, Klavs Lockwood, kom i dag forbi og hentede sin præmie, et gavekort til Foto C på 5.000 kr. sponsoreret af Den Danske Maritime Fond. Klavs vil bl.a. bruge pengene på et godt fotosstativ.

 

 

 

Klavs' vinderbillede er taget under rengøring af en methanoltank

 

 

 

 

Læs mere om fotokonkurrencen og se de øvrige vindere her.

Besøg i Nordjylland, april 2016

Frederikshavn udsigt DSC 0081

Mandag og tirsdag var Handelsflådens Velfærdsråds direktør, Søren Sørensen, og Søfartens Biblioteks bibliotekar, Irene Olsen, på besøg i Frederikshavn og Aalborg, det blev til to spændende dage med inspirerende møder.

Vi startede i Frederikshavn, hvor vi holdt et fint møde på Hotel Frederikshavn Sømandshjem med bestyrer på hotellet Lars Risager, sømandsmissionær, Leif Rasmussen, Maritim chef ved Frederikshavn Havn, Jeppe Mariegaard Høgenhaug og velfærdsmedarbejder fra Seaman Aalborg, Carsten Schmidt. På mødet diskuterede vi et muligt samarbejde til glæde for de søfarende.

Herefter kørte vi til Aalborg, hvor Søren var til styregruppemøde i Seaman Aalborg mens Irene gik i gang med at revidere bogdepotet.

Tirsdag fortsatte Irene i kælderen i bogdepotet mens Søren tog med på skibsbesøg i Aalborg Havn. Søren og Carsten besøgte to Royal Arctic Line-skibe og vi siger tak, fordi vi måtte komme, det er altid givtigt at komme om bord og høre nyt.
Udover de danske skibe var de to velfærdsfolk om bord på på to skibe under fremmed flag med dagens aviser.

Billede 1: Bestyrer på Hotel Frederikshavns Sømandshjem, Lars Risager

Billede 2: Søren Sørensen, HFV og sømandsmissionær, Leif Rasmussen

Billede 3: Siddende, Jeppe Mariegaard Høgenhaug, Maritim chef ved Frederikshavn Havn og velfærdsmedarbejder, Carsten Schmidt fra Seaman Aalborg

Billede 4: Den nyrenoverede sømandslounge på Hotel Aalborg vises frem af direktør, Bo Kikkenborg og velfærdsmedarbejder Carsten Schmidt

Billede 5: Et kig ned gennem sømandsloungen. I gangen udenfor loungen er der mulighed for at spille billard

Billede 6: Bogdepotet hos Seaman Aalborg gennemgås

Bestyrelsen i Brielle april 2016

01.BrielleFacade

Sidste tirsdag var velfærdsrådets bestyrelse på inspirationstur til vores sømandsklub i Brielle, Rotterdam, en fin tur hvor vi selvfølgelig viste sømandsklubben frem, og derpå efterfølgende var på besøg på den danske Sømandskirke i Rotterdam, hvor sømandspræsten Ulrik orienterede om kirken.

Under besøget på klubben fortalte Jacob, at de har masser af glade gæster, men der er stadig plads til flere! 

Klubben har sin egen facebook: Seamen's Club Brielle/Port of Rotterdam. Her kan man læse mere og se billeder af klubben og gæsterne

Er du sømand, og ønsker du og dine kolleger at besøge klubben, så læs mere på det sidste billede i albummet herunder.

Billede 1: Bestyrelsesmedlemmerne på vej til sømandsklubben, som ligger i Vischstraat 19 i Brielle

Billede 2: Bestyrelsesmedlemmerne hygger sig i klubben, der bl.a. har et sofahjørne med et stort tv samt karaoke-anlæg

Billede 3: Sømandspræst Ulrik Maarup Iversen i samtale med Kaare Lund Nielsen fra Maskinmestrenes Forening foran afskærmningen ind til klubbens skype-café

Billede 4: Vejret var fint da bestyrelsen var i Brielle, så det blev til frokostpause på torvet, fra venstre Mette Bach Andersen, DFDS, Ulrik Maarup Iversen og Dominique Jacobsen fra Sømandskoneforeningen

Billede 5: Fint vejr og frokost udendørs på torvet i Brielle, fra venstre Per Gravgaard Hansen fra Søfartens Ledere, vor mand i Rotterdam, Jacob, Margith Pedersen fra Danske Sømands- og Udlandskirker og Mette Bach Andersen fra DFDS

Billede 6: Efter besøget i klubben kørte bestyrelsen til den Danske Sømandskirke i Rotterdam hvor sømandspræsten orienterede. Med ryggen til, Dominique Jacobsen, Sømandskoneforeningen, Mette Bach Andersen, DFDS, næstformand Henrik Holck, DFDS, sømandspræst Ulrik Maarup Iversen og Poul Erik Jensen fra 3F Sømændene

Billede 7: Jacob, vor mand i Rotterdam, i samtale med Natalia Anna Suchcicka, Mærsk Line

Billede 8: Klubbens postkort som deles ud til skibene. Herpå kontaktoplysninger til Jacob og til klubben

Reception 26. februar 2016

00.reception hus 0025

Fredag viste vi, Handelsflådens Velfærdsråd, Søfartens Arbejdsmiljøråd og Søfartens Bibliotek, vores nye fælles hus frem for venner og samarbejdspartnere.Stor tak til alle der kom og var med til at gøre dagen til en festlig begivenhed.

Vi glæder os til at se jer igen på Højnæsvej 56 i Rødovre.

Vinderne er fundet

Fotokonkurrence 2015   web

Så er vinderne af den danske fotokonkurrence for søfolk 2015 fundet. Endnu må vi dog vente med offentliggørelsen, da billederne også deltager i den nordiske fotokonkurrence, som afholdes d. 12. februar - men umiddelbart herefter vil vi med glæde offentliggøre vinderne, og resten af alle de flotte fotos, vi har modtaget til årets konkurrence.

Vi kan dog afsløre, at dommerne, Benjamin Asmussen, museumsinspektør på M/S Museet for Søfart, og fotolærer Jens Kostrup, overordnet sagde følgende om billederne:

"Det er altid en fornøjelse at nyde de mange, flotte billeder, der bliver sendt ind hvert år og en udfordring at vælge vinderne. Motiverne afspejler tiden – hvad der foregår på havet lige nu. Flere billeder havde bådflygtninge som tema, mens offshoreindustrien fylder mere og mere. Mange har også blik for det pudsige historie og endda for bagsiden af den maritime medalje i deres valg af motiv. Geometriske former er altid en fast bestanddel i de indsendte billeder, om end ofte på bekostning af andre elementer i billedet. Dramatiske billeder af is og sne er altid med og viser hvor meget polarfarvandene fylder for dansk søfart."

På billedet til venstre taler dommerne, Benjamin Asmussen og Jens Kostrup, med direktør, Søren Sørensen om de deltagende fotos.

(26.01.2016)

Informationsmøde - version 2

Direktør for Handelsflådens Velfærdsråd, Søren Sørensen, byder velkommen

Handelsflådens Velfærdsråd har netop afholdt endnu et informationsmøde for danske rederier sammen med vores filmleverandør KVH, denne gang også med deltagelse af Direktør Connie S. Gehrt fra Seahealth. Mødet blev holdt i vores nye hus på Højnæsvej. 

Velfærdsrådets direktør, Søren Sørensen, bød velkommen, og indledte dagen med en introduktion til velfærdsrådet, sømandsklubben i Brielle, Rotterdam og Søfartens Bibliotek. Derefter gav Connie en introduktion til Seahealth, hvor kan Seahealth hjælpe, både ude om bord og på rederierne, og hvilke redskaber findes der til at diskutere arbejdsmiljø m.m.

Efter de interne oplæg var det KVHs tur.
KVH Industries er et verdensomspændende firma, der leverer meget andet end film. De leverer globalt hurtigt internet, tv og telefonservice via satellit både til lands og til vands, og derudover streamede film, tv-programmer, sport, e-learning og meget andet. 

På mødet præsenterede repræsentanterne fra KVH, Managing Director, Mark Woodhead, og Sales Director, David Haag, deres tilbud til rederierne og de søfarende; hvad er muligt på nuværende tidspunkt, og hvilken fremtid vi går i møde. 

 Dagen sluttede med tapas og snak.

(22.01. 2016)

Tekst til billederne herover:

Billede 1. Nederst fra venstre: René Andersen (HFV/SEAHEALTH), Ingrid Ivarson (Mærsk Line), Esben Hansen (Mærsk Line), David Haag (KVH), Katja Cuber (Viking Supply Service), Santhi Maimann (Viking Supply Service), Mike Bryant (KVH) med Søren Sørensen for bordenden.

Billede 2. Fra venstre: Søren Sørensen, Peter Finn Larsen, Caren Livemore (Clipper), Tina Hermann (Clipper), Simon Frank (Torm), Connie Gehrt (SEAHEALTH) og Johnny Nordentoft (HFV)

Billede 3. Fra venstre: Jens Gegner Andersen (KVH), Connie Gehrt (SEAHEALTH), Simon Frank (Torm) og med ryggen til David Haag (KVH)

Billede 4. Med ryggen til: Katja Cuber (Viking Supply Service), næsten skjult Caren Livemore Clipper) og Tina Hermann (Clipper)

Billede 5. Ingrid Iverson og Esben Hansen (begge Mærsk Line)

Ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Beskæftigelse og produktion i det blå danmark foto

Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark 

Rapporten ’Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark 2015’, er netop udkommet.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har for anden gang udarbejdet en rapport om beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark for Søfartsstyrelsen. Rapporten bygger i år på nationalregnskabstal frem til 2011 og tal for produktion og værditilvækst helt frem til 2014. Det er derfor muligt at give et mere opdateret billede end i sidste års rapport, der arbejdede med tal fra 2009.

Maritim eksport står for knap 25 procent af den samlede eksport 
I 2009 udgjorde det maritime erhvervs andel af Danmarks samlede eksport 22,5 procent og i 2011 ligger andelen på 24,4 procent. I forhold til produktion og værditilvækst øges Det Blå Danmarks andel af dansk økonomi således ifølge rapporten.
Derudover kan man i rapporten læse, at produktivitetsudviklingen for skibsfart og skibsbygning er lidt bedre end udviklingen for dansk økonomi som helhed. Især udstyrsbranchen udmærker sig med en høj produktivitetsvækst. Produktivitetsudviklingen i olie og gas har dog været negativ siden 2005 som følge af faldende produktion og værditilvækst i Nordsøen. Det betyder, sammen med faldende produktivitet i kategorien, hjælpevirksomheder (havne, speditører mv.), at produktivitetsudviklingen for Det Blå Danmark samlet set har været negativ i perioden.

Den samlede beskæftigelse er uændret
Ser man på udviklingen over de seneste 10 år, er det samlede beskæftigelsesniveau, dvs. summen af direkte og indirekte beskæftigelse i Det Blå Danmark, næsten uændret. I 2004 var andelen af den samlede danske beskæftigelse i de martime erhverv 3,9 procent og i 2014 3,8 procent.

Læs hele rapporten om beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark her

Fra Søfartsstyrelsens pressemeddelelse, 7.12. 2015

På SIMAC

Simac2

Torsdag og fredag i sidste uge (d. 26.-27. 11) besøgte direktør Søren Sørensen på SIMAC. Her fortalte han de studerende om Handelsflådens Velfærdsråd.

Vi siger tak til alle, der mødte op.

 

 

Informationsmøde

KVH 0 Søren byder velkommen

I går (d. 4.11.15) afholdt Handelsflådens Velfærdsråd et informationsmøde sammen med vores filmleverandør KVH. Mødet blev afholdt hos HFV på Hejrevej, hvortil vi havde inviteret repræsentanter fra danske rederier.

Direktør Søren Sørensen bød velkommen, og indledte dagen med en introduktion til velfærdsrådet, og fortalte desuden om vores aktiviteter i sømandsklubben i Brielle, Rotterdam, samt om, hvordan det går med ombygningen af vores nye hus i Rødovre - det går planmæssigt fremad.

Efter Sørens oplæg var det KVHs tur. 
KVH Industries er et verdensomspændende firma, som leverer meget andet end film. De leverer globalt hurtigt internet, tv og telefonservice via satellit både til lands og til vands, og derudover streamede film, tv-programmer, sport, e-learning og meget andet. 
På mødet fortalte repræsentanterne fra KVH, Managing Director, Mark Woodhead, og Sales Director, David Haag, om, hvad de kan tilbyde rederierne og de søfarende, hvad er muligt på nuværende tidspunkt, og hvilken fremtid vi går i møde.

Dagen sluttede med lækre tapas og snak.

Tekst til billederne herover:

Billede 1. Mark and David fra KVH giver en introduktion til KVHs produkter

Billede 2. Snakken går deltagerne imellem og KVHs repræsentanter uddyber præsentationen

Billede 3. Deltagere i mødet med KVH, fra venstre Mike Bryant - KVH, Torben Lykkegaard - Norden, Christian Riis - Lauritzen og Mette Bach - DFDS

Billede 4. Deltagere i mødet med KVH, fra højre Bagerst  fra venstre: Niels Reuther - KVH, Claus Tommerup - Nordic Tankers, Ulla Christensen - A2Sea, Niels Berthelsen - Erria/Teekay og i forgrunden, David Haag, KVH

Havnemøde i Aarhus

02,Havnemøde2015

Havnemøde i Aarhus

I sidste uge afholdt vi vores årlige havnemøde på sømandsklubben i Aarhus. Vi, er repræsentanter fra  Esbjerg Havne-Service, Seaman-Aalborg, Aarhus Sømandshjem samt Handelsflådens Velfærdsråd.

Vi samles for at følge op på, hvad der sker hos kollegerne, og for at udveksle erfaringer, derudover er vi på virksomhedsbesøg.

I år gik turen til APM Terminals, hvor vi fik en spændende rundvisning i hele terminalen af Mogens Mikkelsen. Han tog os igennem de processer, som en container gennemgår, lige fra modtagelse og fotografering ved ankomst til terminalen, over logistikken i opbevaringen af containerne, rengøring og grundigt tjek af alle Mærsks tomme containere, indtil  containererne igen forlader terminalen.

Det andet besøg var i Aarhus Maskinmesterskoles nye hus på havnen, Navitas. Her blev vist rundt af en meget engageret rektor, Anders Hanber  Sørensen. De kommende maskinmestre deler hus med en del af ingeniøruddannelsen i Aarhus, samt en del mindre private virksomheder og iværksættere - et meget spændende hus, med mange værksteder og inspirerende kokaler, hyggekroge og tagterresser.

Udover virksomhedsbesøgene tog Paw fra Aarhus Sømandshjem os en tur rundt på havnen. Det var et par gode dage i Aarhus!

Tekst til billederne herover:

Billede 1. Deltagerne i havnemødet, fra venstre Carsten (Aalborg), Johnny (HFV), Bo (Aalborg) Irene (Søfartens Bibliotek), Søren (HFV), Jan (Esbjerg), Paw (Aarhus), Jesper (HFV) og Jørgen (Sømandsmissionen)

Billede 2. APM Terminals

Billede 3. Mogens Mikkelsen i gult fortæller, hvad vi kan se fra toppen af en kontorbygning på APM Terminals

Billede 4. Trapper i Navitas, Aarhus Maskinmesterskoles nye hus - næsten helt Harry Pottersk!

Billede 5. Rektor for Aarhus Maskinmesterskole, Anders Hanberg Sørensen, viste rundt i skolens værksteder, her er vi ved skolens eget minikraftværk.

Danish Maritime Fair 2015

1.Foto

Danish Maritime Fair er vel overstået og vi siger tak til alle, der besøgte vores stand som vi delte med Søfartens Arbejdsmiljøråd, Søfartens Bibliotek og Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart .

Også tak til alle, der deltog i vores konkurrencer.

Herunder stemningsbilleder fra messen, besøgende, glade vindere, og denne messes vinderbillede fra velfærdsrådets fotokonkurrence, taget af Jesper Hyllen Sørensen i 2011 med titlen: "Tasilaq på Grønlands østkyst."

På seminar med den nye familie

1. Jørlunde
Familiebillede med udsigt til den smukke natur i Jørlunde

Forrest fra venstre ses:
Jonas Licht (SAMR), René Andersen (begge org.), Johnny Nordentoft (HFV), Connie S. Gehrt (SAMR), Anne Ries (SAMR), Jane Henriksen (HFV)

I midten:
Carsten Gydahl-Jensen (SAMR), Martin Vondracek (SAMR), Jacob Christensen (HFV), Søren Sørensen (HFV), Vivek Menon (SAMR)

Bagerst:
Anna Birkemose (SAMR), Richard Lightbody (SAMR, Irene Olsen (SBIB), Jesper Larsen (HFV)

Desværre havde ikke alle mulighed for at deltage, vi mangler, Søren Bøge Pedersen og Lars Kemp fra arbejdsmiljørådet og Amanda Gam og Lisbet Skelmose fra velfærdsrådet.

Torsdag  og fredag, d. 3.-4. september var vi på seminar på Metalskolen i Jørlunde sammen med velfærdsrådets nye familie fra januar, Søfartens Arbejdsmiljøråd.

Organisationspsykolog Palle Grzona fra HumanAct var hyret ind til at fortælle om nogle af de udfordringer, der kan være ved at sammenlægge to organisationer,  og sammen med ledelsen var der sammensat et program, der lagde vægt på samarbejde, og hvad man skal være opmærksom på ved en sammenlægning.

Dagene vekslede mellem input fra Palle Grzona og fra ledelsen, iblandet workshops og fysiske opgaver.  Til en start skulle vi i to hold kæmpe om hurtigst at samle en bogreol fra Ikea - en svær opgave, der krævede samarbejde. Det blå hold gik her af med sejren.
Senere skulle vi se, hvor mange bolde, vi kunne holde i luften på en gang, ved at kaste dem til hinanden i et bestemt mønster. 9 bolde kom vi op på på andendagen, hvilket tyder godt  for det fremtidige samarbejde.

Det blev til to gode dage, hvor vi lærte hinanden lidt at kende, og fik input til det fremtidige samarbejde, som for alvor går i gang 1. januar 2016, hvor vi flytter sammen på Højnæsvej 56 i Rødovre.

Billedtekster:

1. Alle er klar til at tage hul på to spændende dage på Metalskolen i Jørlunde

2. Palle Grzona introducerer os til de to dage - Jane lytter

3. Blåt hold har samlet reolen - de vandt, da det gjaldt

4. Rødt hold er i gang med at øve samlingen af reolen

5. Efter en dejig middag torsdag aften blev vi udfordret i en film- og tv-seriemusik quiz af Jonas, hvor der blev gået til den fra alle deltagere (og snydt :-) ).

6. Anne og Carsten arbejder stadig,  i baggeunden ses plancherne med alle vores visdomsord.

Alpe d'Huez på MSSM-konferencen

Vinder, Timmy Riddertoft fra EMUC, som nr. 2 fra venstre, flankeret af Jacob Munch, Irene Olsen og Jacob Christensen
Vinderne af kør længst-konkurrencen i midten, Jess Høeg fra Marstal Navigationsskole og Merete Vestergaard fra Maskinmesterskolen i København, flankeret af Johnny Nordentoft og Jacob Christensen

I fortsættelse af Handelsflådens Velfærdsråds Do it-motionskonkurrence tilbød HFV og Ulykkesforsikringsforbundet for dansk søfart (UFDS) en virtuel cykeltur op ad det berygtede bjerg Alpe d’Huez på den netop afholdte MSSM-konference. På 1½ dag var der 16 kvinder og 44 mænd, der bandt an med den krævende stigning.

Turen varede ét minut og stigningsprocenten startede ved 0,8%, steg til 5,8% og endte ved umenneskelige 11%.

Alle deltagere, der havde cyklet ét minut deltog i lodtrækningen om en cykel til en værdi af 5.000 kr. Cyklen var sponseret af UFDS.

Derudover var der et gavekort på 500 kr. til Sportsmaster sponseret af Handelsflådens Velfærdsråd samt en sportstaske fra Ulykkesforsikringsforbundet  til den herre hhv. dame, der tilbagelagde den længste distance. Blandt herrerne var konkurrencen benhård for at vriste de sidste meter ud af cyklen. Adskillige kom i løbetøj for at kunne yde maksimalt, mens damerne kunne nøjes med hverdagstøj.

Hos damerne sejrede Merete Vestergaard fra Maskinmesterskolen København med flotte 479 m. Hos herrerne blev det i sidste ende Jess Høeg fra Marstal Navigationsskole, der gik af med sejren med 588 m. Alt blev givet for at kunne køre længst. Adskillige deltagere vaklede af cyklen og måtte støttes, da deres lår syrede helt til. Efter turen fik alle en tiltrængt flaske vand og en vanddunk fra UFDS.

Lodtrækningen om en cykel til 5.000 kr. fandt sted ved messens afslutningsceremoni, hvor direktøren for UFDS, Jacob Munch, assisteret af Jacob Christensen, Johnny Nordentoft og Irene Olsen fra HFV, fandt frem til den glade vinder, som blev Timmy Riddertoft fra EMUC.

MSSM-konferencens favoritbilleder

1

På den netop afholdte MSSM-konfefrence var der mulighed for at se Handelsflådens Velfærdsråds fotoudstilling. Den er et udpluk af de mange fotos, vi gennem årene har modtaget til vores årlige fotokonkurrence for søfolk, samt fotos fra den nordiske konkurrence.

Det var muligt at stemme på sine tre favoritter, hvilket mange gjorde, og vi siger tak til alle, der deltog i afstemingen.

Der er næste gang mulighed for at se fotoudstillingen på messen Danish Maritime Fair d. 6.-8. oktober.

Det foto, der fik flest stemmer er taget af Matros Gudmundur St. Valdimarsson, Kystvagtskibet Tyr, Island. Det blev præmieret i Den nordiske fotokonkurrence for søfolk i 2009. Billedets titel er: "Så er det slut."

Andenpladsen gik til Jesper Hyllen Sørensen fra Arina Arctica. Billedet "Tasilaq på Grønlands østkyst" deltog i 2011.

Tredjepladsen gik til Anthon Antoniussen fra Nicoline Mærsk. Billedet "Issejlads i Adriabugten på Svalbard" deltog i 2012.

Sjælsø Rundt 2015

Sjælsø Rundt web

Sjælsø Rundt 2015

Danmarks ældste motionscykelløb løb af stablen i går, d. 7. juni. Løbet var i år flyttet til Hørsholm, og blev kørt på helt nye ruter. Det var en fin tur, som fungerede fint. Her ses årets deltagere fra velfærdsrådet, en lille sluttet skare, som meget gerne må udvides med friske søfolk til næste år - hold øje med vores opslag.

Nyt hus i Rødovre

Højnæsvej

Første besøg i vores fælles hus på Højnæsvej i Rødovre - Seahealth, Søfartens Bibliotek og Handelsflådens Velfærdsråd

Arnes sidste dag

Arne1

I fredags var souchef Arne Jørgensens sidste dag på kontoret, han trækker sig nu tilbage for at tage del i efterlønnernes glæder.

Postkort fra Brielle - Rotterdam

Transport Brielle

Sømandsklubben i Brielle, Rotterdam er åben

Facade højformat

I går åbnede sømandsklubben i Brielle, Rotterdam, det var en fin dag med besøg af søfolk og andre gæster (se billeder fra receptionen herunder).

Klubben er centralt beliggende i Brielle, på Vischstraat 19, og er indrettet med internet-café, tv-stue m.m. Her kan man slappe af i rolige omgivelser eller benytte byens muligheder for indkøb, gå i banken, sætte sig på en café eller bare slentre langs kanalen i en stille stund, væk fra skib og pligter.  

Når man ønsker, at besøge sømandsklubben kan man kontakte Handelsflådens Velfærdsråd i Rotterdam v. Jacob Christensen på email: rotterdam@hfv.dk, eller ved at ringe tlf. (+31) 620 406 860. 
Men kontakt Jacob så tidligt som muligt – helst inden ankomst.

Klubben er i besiddelse af en minibus, så der kan arrangeres fri transport til og fra Brielle.

Vi håber rigtig mange vil få glæde af denne nye mulighed.

Klubben er for alle søfarende i danskflagede skibe.

Billede 1: Bestyrelsesmedlemmerne på vej til sømandsklubben, som ligger i Vischstraat 19 i Brielle

Billede 2: Bestyrelsesmedlemmerne hygger sig i klubben, der bl.a. har et sofahjørne med et stort tv samt karaoke-anlæg

Billede 3: Sømandspræst Ulrik Maarup Iversen i samtale med Kaare Lund Nielsen fra Maskinmestrenes Forening foran afskærmningen ind til skype-caféen

Billede 4: Vejret var fint da bestyrelsen var i Brielle, så det blev til frokostpause på torvet, fra venstre Mette Bach Andersen, DFDS, Ulrik Maarup Iversen og Dominique Jacobsen fra Sømandskoneforeningen

Billede 5: Fint vejr og frokost udendørs på torvet i Brielle, fra venstre Per Gravgaard Hansen fra Søfartens Ledere, vor mand i Rotterdam, Jacob, Margith Pedersen fra Danske Sømands- og Udlandskirker og Mette Bach Andersen fra DFDS

Billede 6: Efter besøget i klubben kørte bestyrelsen til den Danske Sømandskirke i Rotterdam hvor sømandspræsten orienterede. Med ryggen til, Dominique Jacobsen, Sømandskoneforeningen, Mette Bach Andersen, DFDS, næstformand Henrik Holck, DFDS, sømandspræst Ulrik Maarup Iversen og Poul Erik Jensen fra 3F Sømændene